Nyheter

Himec Solutions var en del av Offshore Wind 2017 i Storbritannien tillsammans med partner Crest Consultant och Varvsudden. Under vårt besök kunde vi mötas och diskutera framtida vindprojekt med nyckelaktörer som täckte alla aspekter av vindkraft.

Det var två hektiska dagar där vi försökte få en insyn hos över 400 utställare som presenterade sina företag, produkter och tjänster i två enorma utställningshallar.

Under våra besök träffade vi representanter från ledande offshorebolag som tydligt beskrev möjligheterna och utmaningarna inom vindkraftsektorn. Eftersom vi är övertygade om att Himec Solutions tillsammans med sina partners är en del av utvecklingen inom vindkraft, kan ingenting hindra oss från chansen att inspirera våra presumtiva kunder om de tekniska och innovativa lösningarna som nu mer än någonsin behövs för att driva vind industrin framåt. Vi vill bl.a. med vårt deltagande tydligt demonstrera vår ambition om att Himec bidrar till och förnyar samt bygger grunden för kreativitet och innovation inom sektorn. Vi kommer göra allt för att driva vindkraftsprojekten till nästa nivå.

Himec@Offshore Wind UK 2017

2017-06-26 22:00:00

Himec Solutions AB ska bli en ledande partner inom utveckling av Vindkraft - en satsning som vi tänker tar fart med rätt nyckelpersoner.
 
Läs hela annonsen - Sektionsledare Vindkraft.

2017-06-20 14:00:00

Vi är glada över att få presentera vår nya praktikantstudent Jonas LINDHOLM. Jonas är en IT-ingenjör specialiserad på simuleringar och webbutveckling. Han kommer att vara hos oss i flera månader och dela med sig av energi, passion och vilja att lära sig nya saker.

Jonas arbetar med ett av våra interna effektiviseringsprojekt där han driver projekten efter SCRUM-metoden. Nedan ser Ni hans första ”Sprint Task Board”!

Ny praktikant @Himec

Vi välkomnar varmt Jonas till vårt framgångsrika team!

2017-06-02 11:00:00

Himec Solutions AB ska bli en ledande partner inom Industriutveckling - en satsning som vi tänker tar fart med rätt förgrundsfigur.

 

Läs hela annonsen - Area Manager Industry.

2017-05-22 09:00:00

Vi kan med nöje meddela att vi har anställt Paul Melotte. Paul är en erfaren senior konsult med bred kunskap om Onshore och offshore kvalitetssäking inom bl.a. svetsning och ytbeläggning. Paul kommer att arbeta som projektledare för kvalitetssäkring i våra olika i vindkraftprojekt inom vårt område Energy och offshore i Europa och Asien.

Utöver sin härliga personlighet, tillför Paul ett stort värde med sin omfattande erfarenhet inom kvalitetsäkring av offshore vindenergiprojekt i Europa och Asien. Med praktisk erfarenhet av rollen som företagets representant mot kund, samt ett analytiskt sinne i den operationella offshore vindenergisektorn, utgör Paul en enorm tillgång för Himec Solutions! Vi har upplevt en snabb tillväxt inom offshore vindenergi-segmentet, så Paul kommer att utgöra en stor hjälp i att säkra en stabil utveckling av våra internationella projekt.

Som sitt första uppdrag kommer han att tillsammans med en sk.”EPCI (Engineering, Procurement, Construction and Installation)” entreprenör för att arbeta med fundament, tillverkning, installation, liksom vind turbin generator installationen, av en offshore vindkraftspark utanför Belgiens kust. I detta projekt kommer Paul ansvara för inspektioner av fundamenten vid överlämnandet offshore, vind turbin generatorer, liksom övervakning av reparationer av fundamenten. Han kommer även att skapa och följa upp avvikelser liksom säkerställa att Hälsa Säkerhet och miljöregler som exempelvis Hälsa, Säkerhets och miljörapportering efterlevs. Detta, tillsammans med sin svetsarerfarenhet, ger Paul värdefulla fackkunskaper för att etablera och utveckla en hållbar kvalitet.

Paul MELOTTE

2017-03-22 21:00:00

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.